Kurum Adı : Meram Aybahçe Toki Şehit Süleyman Ballan İmam Hatip Ortaokulu
WEB Adresi : http://ballan.meb.k12.tr
Adres : Karaaslan Aybahçe Mh. Erişen Sk. No 6 Meram/KONYA

VİZYON
Meram Aybahçe Toki Şehit Süleyman Ballan İmam Hatip Ortaokulu´u olarak; * Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, * Bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; * Dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.

MİSYON
Bizler; * Yenilikçi yönetimimiz ve eğitim-öğretim branşlarında uzmanlaşmış kadromuz ile beraber 5.sınıftan 8. sınıfa kadar bütünlük taşıyan, * Yeni eğitim programına yer vererek öğrencilerimizin entelektüel ve insanî niteliklerini geliştirerek, * Türkiye ve Dünya için kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi öğrencileri üst öğrenim kurumlarına hazırlayarak iyi birer vatandaş olmaları için varız.

Öğretmen Sayısı : 40
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 950
Öğretim Şekli : normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:50
Derslik Sayısı : 32 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : kömür-kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Çarşı merkezine uzaklık yaklaşık 10 km
Ulaşım : Okulumuza çarşı merkezinden 79,124,125,26,91,93 numaralı belediye otobüsleriyle ulaşılabilir.Karaman yolu ve Kaşınhanı dolmuşları ile de ulaşılabir.Özel aracıyla gelecekler için Karaman Yolu üzerinde bulunan HADİMİ PARK´ın yanından sağa Aybahçe yoluna dönülerek tren yoluna kadar gelip,tren yolunu geçmeden sola dönüldüğü zaman 100m sonra sol taraftadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Karaaslan Aybahçe Mahallesi Erişen Sokak No:6